Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
694.149 articles
1.394 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Challenger explosion.jpg
Article del dia
L'accident del transbordador espacial Challenger es produí el 28 de gener del 1986, quan el transbordador espacial Challenger es desintegrà 73 segons després del llançament, fet que acabà provocant la mort dels set membres de la tripulació. La nau es desintegrà sobre l'oceà Atlàntic, davant la costa del centre de Florida (Estats Units) a les 11:39 a.m. EST (16:39 UTC). La desintegració del vehicle sencer començà després que una junta tòrica del seu coet accelerador sòlid (SRB) dret fallés durant l'enlairament. - Vegeu informació sobre la imatge

Accident del transbordador espacial Challenger

Challenger explosion.jpg

L'accident del transbordador espacial Challenger es produí el 28 de gener del 1986, quan el transbordador espacial Challenger es desintegrà 73 segons després del llançament, fet que acabà provocant la mort dels set membres de la tripulació. La nau es desintegrà sobre l'oceà Atlàntic, davant la costa del centre de Florida (Estats Units) a les 11:39 a.m. EST (16:39 UTC).

La desintegració del vehicle sencer començà després que una junta tòrica del seu coet accelerador sòlid (SRB) dret fallés durant l'enlairament.Hera temple II - Paestum - Poseidonia - July 13th 2013 - 04.jpg
Imatge del dia
Temple de Neptú de l'antiga ciutat de Paestum (Campània, Itàlia) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Hera temple II - Paestum - Poseidonia - July 13th 2013 - 04.jpg

Temple de Neptú de l'antiga ciutat de Paestum (Campània, Itàlia)

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Un any més, torna la iniciativa per a que cada bibliotecari contribueixi amb una font bibliogràfica per millorar la qualitat de l'enciclopèdia. Un repte extraordinari i un objectiu ben ambiciós, batre el nostre propi rècord. Tothom a referenciar articles!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: 1 bibliotecari, 1 referència

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Un any més, torna la iniciativa per a que cada bibliotecari contribueixi amb una font bibliogràfica per millorar la qualitat de l'enciclopèdia. Un repte extraordinari i un objectiu ben ambiciós, batre el nostre propi rècord. Tothom a referenciar articles!
(Informació de la imatge)


24 de gener

L'informe de la Conferència Episcopal Espanyola sobre les 34.961 immatriculacions de béns immobles fetes per l'Església catòlica entre 1998 i 2015, genera gran confusió en reconèixer-se que prop d'un miler serien incorrectes.


21 de gener

El vessament de petroli en una refineria de Repsol, causat quan un petrolier que hi operava va rebre l'impacte del tsunami provocat per l'erupció volcànica de l'Hunga Tonga, esdevé el pitjor desastre ecològic de la història recent del Perú.


Recojo de petróleo en la bahía de Ancón.jpg

Tasques de neteja de petroli a la badia de Ancón    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Mercè Pàniker i Alemany, empresària i activista social catalana (n. 1920).
Avui fa 20 anys
Mor Astrid Lindgren, escriptora sueca, creadora del personatge Pippi Långstrump (n. 1907).
Avui fa 75 anys
Neix Txetxu Rojo, futbolista i entrenador de futbol basc, el mateix dia que mor Reynaldo Hahn, compositor francès d'origen veneçolà.
Avui fa 110 anys
Neixen Isabel Pons i Iranzo, dissenyadora, il·lustradora, pintora i professora catalano-brasilera (m. 2002), i Jackson Pollock, pintor abstracte nord-americà, referent en el moviment de l'expressionisme abstracte (m. 1956).